סדאם חוסין ונבוכדנצר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/10/03 16:08 ה בתשרי התשסד

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי כמה שאלות:

א. מי נקרא רשע?

ב. האם מי שפוגע בהוריו נקרא רשע?

ג. האם יש איסור לשבת עם רשעים?

הייתי רוצה שהרב גם יפנה אותי למקורות, שאוכל להרחיב בעצמי.

אין לי אי מייל, אז בבקשה שהתשובה תתפרסם באתר.

תודה רבה, וחתימה טובה!

תשובה

בס"ד

כיון שהשאלה הזאת נענית בסמוך לתפיסתו של סאדם חוסין קל לי להסביר לך מי הוא רשע? כיון שכל מה שהוא מייצג נקרא רע. והעושה אותו נקרא רשע. וכל ההפך זה צדיק.

על הרשע הזה אמרו המקורבים אליו ביותר שהוא ["לא מאמין באלוקים. לא מאמין באמא שלו. לא מאמין בבנים שלו ולא מאמין לאף אחד"]. כל זה לא מילים בלבד. הוא הרג במו ידיו כמה משרי הממשלה שלו. הרג שנים מ,,,הילדים שלו!!. רדף את חתניו ובנותיו.

זה האופי של אלה ששונאים את עם ישראל "מאמינים בני מאמינים". אנחנו משתדלים גם עבור אחרים והוא לא מאמין אפילו בבני משפחתו!!

יש בבגדאד בתי קברות המונים של כל מי שהתנגד למשטרו שנרצח באכזריות מרובה. מדובר באנשים מהעם שלו. עירקים שלא הבינו למה המדינה צריכה לחיות בעוני כזה גדול כשהוא לוקח את כל העושר מהנפט לפנק את עצמו.

יש אנשים שמעידים על האכזריות הנוראה שבה הרשע המרושע הזה עקר לאנשים עיניים וחתך אוזניים בבתי הכלא שתחת משטרו. הכל במו ידיו.

האם זה מקרה שהאדם הזה קורא לעצמו המשך של נבוכדנאצר?

נבוכדנאצר הוא זה שהחריב את עם ישראל ואת בית המקדש וכל מי שרואה את עצמו ממשיך את דרכו של נבוכאד נאצר - נקרא רשע.

אתה זוכר את הסקאדים שהוא שלח עלינו להשמיד אותנו ורק בנס הוא לא הצליח - נס גמור משמים. אחד מהסקאדים היה מכוון לכור הגרעיני בדימונה מתוך מטרה לעשות נזק איום ונורא עלינו ועל כל האזור.

גם מי מעם ישראל שמרחם על הרשעים הללו (כוונתי לאורי אבנרי שליבו נכמר מרחמים על סאדם חוסין המסכן) - הוא מחובר לרשעות.

התפקיד של עם ישראל הוא להביא חיוך ברכה והארת פנים. "ונברכו בך כל משפחות האדמה" וחכמינו מספרים שבימי נבוכדנאצר אף אחד לא העלה חיוך על פניו בכל העולם כולו.

גם בימי ממשיכו סאדם חוסין הרבה אנשים ראו מוות וצער ובכי ולא העלו חיוך על פניהם. אחת הפילגשים שלו שברחה למערבת תיארה שהתענוג היותר גדול שלו היה לשמוע את הצרחות של המתנגדים שלו בחדרי העינויים. לראות סרטי וידאו שמתעדים את העינויים הללו. מכך הוא היה שואב הנאה מרובה.

זה נקרא רשע וכל מה שמתקרב אליו נקרא רשע וכל מה שההפך ממנו נקרא צדיק.

אסור להתקרב עליו. לרחם עליו. לראות את הפנים שלו. לעורר אפילו גרם אחד של רחמים על הרשע הזה.

על הרשע הזה נאמר:
"ואתה על במותימו תדרוך!!"

בכל מקרה הכללים הם:

1. שצדיק – הוא מי שפועל בצדק – למענו ולמען הכלל ומכלל הן ישמע מה הוא לאו.

2. מי שפוגע בהוריו – צריך לבקש מהם מחילה ולפעול בצדק כמו שציוונו – ויקרא צדיק.

3. יש חובה להתרחק ממקומות שבהם האדם יכול להרשיע "ובמושב לצים לא ישב".

מקורות: ספר חרדים פרק מ"ז אות ב'.
נודע ביהודה סוף פ"ו – יבמות.
ילקוט לקח טוב – חלק ג' דף קפ"ד.
משנה אבות פרק א' משנה ז' – והמפרשים העונים עליו.
אבות דרבי נתן פרק ל' הג"ו.

כל טוב.