נתקתי קשר מבנות - וקשה לי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/06/02 14:52 ג בתמוז התשסב

שאלה

הרב אני לא מסוגל יותר אני מרגיש חולשה קשה לי

אני כל היום רק בוכה על זה וחושבים שאני משוגע שאני לא מדבר עם בנות.

המדריכות שאיתי רוצות שאני אחזור לעצמי כי קשה להן

אני לא יכול לעזוב כי השבט שלי יפול בלעדי.

אני כבר לא מסוגל יותר תמצא לי פתרון דחוף.

יהודי מאמין.

תשובה

בס"ד

חכמי הסוד אומרים שתמיד ה"צער" הוא בסדר גודל של ה"ענג" שהיה לאדם בשעת החטא. ענג = נגע.

ואע"פ שיש דרך ביניים שבה אדם יכול גם לעבוד את ה' בקדושה וגם לפעול בקרב הציבור ואפילו בקרב נשים. אי אפשר להגיע לדרך ביניים זו בלי שאדם מנקה את עצמו לגמרי מכל "מחשבת נשים", ובודאי לא כאשר הוא רווק.

לכן הדרך של היום היא הניתוק מהן. אל תתפתה לשוב ולעבוד עם בנות "לשם שמים". זו עצת היצר המלובשת ב"יראת שמים טהורה".
אל תשמע ליצר הרע שעוטף את הפיתוים שלו ב"לשם שמים"
"השבט שלי יפול בלעדי"
אם השבט שלך רוצה אותך - הדרך אותו בנפרד!!

היסורים שאתה מספר עליהם - הם הם היסורים של בעל תשובה אמיתי. היסורים הללו מספרים שהחלת לחתוך בבשר החי.
היסורים הללו של ההתנתקות מהחטא. הם כמו חיתוך בבשר החי ויותר. שהרי כל חיתוך שחותכים בבשר החי מכאיב רק בנפש. שהרי הבשר לא מרגיש כלום, ומי שעצביו משותקים - אינו מרגיש כלום אע"פ שהדם הולך ושותת. ואע"פ שהבשר עצמו לא מרגיש כלום - כשחותכים אדם להוציא רסיס או נמק ולא מרדימים את עצביו - האדם צועק מכאב.
כל זה בניתוח בבשר החי.

בתהליך של תשובה - חותכים ב"נפש החיה".

הכאב הוא גדול פי אלף.
משנים הרגלים ומוציאים חלק מכוחות החיים.

על ה"יסורים" הללו מדברת הגמרא ביומא שהם ה"ממרקים" והם הם המוזכרים ברמב"ם בהלכות תשובה.

"שאל רבי מתיא בן חרש את רבי אליעזר בן עזריה ברומי. שמעת ארבעה חלוקי כפרה שהיה רבי ישמעאל דורש?
אמר לו: שלשה הן, ותשובה עם כל אחת ואחת מהן.
- עבר אדם על מצות עשה ועשה תשובה, אינו זז משם עד שמוחלין לו מיד. שנאמר (ירמיה ג, כב) שובו בנים שובבים ארפא משובותיכם וגו'.
- עבר על לא תעשה ועשה, תשובה תשובה תולה ויום הכפורים מכפר. שנאמר (ויקרא טז, ל) כי ביום הזה יכפר עליכם לטהר אתכם מכל חטאתיכם לפני ה' תטהרו.
- עבר אדם על כריתות ומיתות בית דין ועשה תשובה, תשובה ויום הכפורים תולין ויסורין ממרקין. שנאמר (תהלים פט, לג) ופקדתי בשבט פשעם ובנגעים עונם.
- אבל כל מי שיש בידו חלול השם, אין כח בתשובה לתלות, ולא ביום הכפורים לכפר, ולא ביסורין למרק, אלא כולן תולין ומיתה ממרקת. שנאמר (ישעיה כב, יד) ונגלה באזני ה' צבאות אם יכופר העון הזה לכם עד תמותון וגו'.

גם באורות התשובה מתאר הרב קוק זצ"ל בצבעים חיים בקולות ממשים את היסורים הממרקים של בעל התשובה.

----

לא באתי לספר לך את כל זה אלא על מנת שתדע כי זוהי דרכו של עולם ואלו יסוריו של כל בעל תשובה.
אם החלטת ללכת בדרך של תשובה וקיבלת את זה על עצמך -אל תחשוב שההחלטה בלבד דיה על מנת להגיע לדרך הטוב. דע לך שיצרו של אדם מתגבר עליו בכל יום ואלמלא הקב"ה עוזרו - אינו יכול לו שהוא מאש ואנחנו מבשר ודם.

לכן כמה עצות לי אליך להקל מהסבל וללכת בדרך ה'.

1- אל תדבר כלל עם המדריכות שאיתך מטוב ועד רע. הם רוצות לעזור לך, אבל אינן יודעות שהם מכבות בבנזין לוהט את הבערה.
2- אם השבט זקוק לך - הדרך בו רק את הבנים.
3- אל תוותר!!

- ואספר לך סוד הידוע ליודעי חן.
אם אדם חוזר אל ה' מאהבה. אוהב את ה' יתברך בכל ליבו. מתנתק מהחטא בגלל אהבת הבורא. שונא את החטא בכל ליבו ולא רק במחשבתו. לחלוטין!! - הוא ניצול לגמרי מהיסורים.

אבל אם הוא מתנתק ואינו מתנתק. עוזב את החטא בגופו ומהרהר בו בשעות חולשה. הרי הוא כמי שניתן בכף הקלע והוא מתחבט ומטלטל והולך, סובל מכאובים רבים ואינו יודע את נפשו מרוב צער ועוגמת נפש.

לא כל אחד זוכה להגיע ל"תשובה מאהבה". תשובה שהזדונות נהפכים לזכויות. שכל ההנאות שהיו לך בשעת הנפילה נותנות היום תוספת כח ויתר עוצמה להגיע אל הטוב.

תפילה.
מקוה ומעין מים חיים.
תהילים ותיקן הכללי.
שמירת העינים ושמירת הלשון.
קדושה קדושה אני מבקש.

בהצלחה