נשמה שחדרה לגוף חברה שלי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/01/06 07:32 כט בטבת התשסו

שאלה

חברתי הטובה הלילה בשנתה חשה כמו זרם חשמלי חם על כל גופה. תוך כדי שינה היא שאלה מה זה. ואז היא קיבלה תשובה - רוח. היא פקחה את עינה - התעוררה ואז חשה דופק לב מואץ וכאילו שהנשמה חדרה לתוכה דרך בית החזה לכל הגוף. היא לא היתה היסטרית ולא שמחה - היתה רגיל.

מה המשמעות? הפרוש? האם עליה לעשות משהו? אם כן, מה?

תשובה

בס"ד

דבר כזה בהחלט יכול לקרוא לבן אדם. זה יכול להיות דיבוק או עיבור של נשמה.
לא תמיד זה שלילי. לפעמים זה משהו חיובי. נשמה שבאה לעזור לה בגלל מעשה טוב שהיא עשתה באותו יום. לפעמים זה שלילי - בגלל מעשה רע נדבקה בה נשמה רעה.

בהחלט יכול להיות שכל זה הוא סתם חלום בגלל ספר מתח שהיא קראה באותו יום. או סיפור שמישהו סיפר לה והיא חלמה משהו בעקבותיו.

אני לא יודע וזה לא כל כך משנה לתשובה זו. כך או כך אם זה מפריע לה - היא צריכה להקפיד על טהרה גדולה על מנת שלרוח רעה לא יהיה מקום לתפוס והיא תתעופף לה.
אם זו רוח טובה שבאה לעזור, היא צריכה להשתדל לא לכעוס ולא לעשות מעשים שהנשמות הטובות מואסות בהם. והכל כדי שהרוח הטובה לא תעזוב אותה.

כל זה אם זה לא חלום. או מחשבות של סתם.
אבל בעצם למה לא להתאמץ על תיקון הכעס?