נשיאת נשק לאשה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/05/02 08:59 יז בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום

1.האם מותר לאשה לשאת נשק בליווי טיול -זהו המקצוע שלה והכרחי-היא מורת של"ח

2.האם מותר לטייל בחו"ל בתשעת הימים כשהיציאה לפני תשעה הימים והחזרה אחרי.

תשובה

בס"ד

1- מותר כשזה מוסתר. לא רובה וכד' אלא אקדח וכד'.
איני מדבר במקום פיקוח נפש שמותר הכל. רק בטיול מתוכנן מראש שלא צריך לתכנן שאשה תשמור על נשק.

2- אינך שואל על עצם הטיול בחו"ל האם הוא מותר. ואני מניח שזה לצורך מצוה ולכן יש גם תשובה על השאלה השניה שמותר לחזור בתוך תשעת הימים.
אבל אם אתה מסתמך על ההיתרים המפוקפקים המתירים לטייל בחו"ל לנופש , אסור לצאת וכל שכן שאסור להיות שם בתשעת הימים.