נקיון לפסח כשנוסעים לחג

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/03/02 07:47 ח בניסן התשסב

שאלה

אני נוסע למלון לכל החג ואני בטוח שהבית יהיה סגור ואף אחד לא יכנס אליו

האם צריך לנקות את הבית או שביטול חמץ וזה שאומרים שהחמץ הוא עפר ומכרתי את כל החמץ האם אני לא צריך לנקות לפסח או לא?

תשובה

בס"ד

אם אתה נוסע אחרי ליל יד בניסן - אתה חייב לנקות ולבדוק כרגיל.

אם אתה נוסע קודם לכן ומכירת החמץ של הרב שמכרת על ידו נעשית לפני זמן הבדיקה - אתה יכול למכור את כל הבית ולא לבדוק כלום. אבל רוב המכירות מתבצעות ביום יד אחרי זמן הבדיקה. ועוד, אנחנו לא ממליצים על מכירת חמץ של ממש.

לכן הטוב ביותר להוציא מהבית כל מה שהוא חמץ של ממש ולזרוק או לשרוף.
בדיקת חמץ של ממש תעשה בליל יד כמו כולם.

אם נוסעים קודם לכן - בודקים בלילה קודם הנסיעה.

ביטול חמץ יעשה בזמן שכולם מבטלים. וכשמבטל יכוון גם על כל החמץ שנשאר, אם נשאר, בבית.

חג שמח