נסיעת כהן למחנה השמדה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/09/03 12:55 ז באלול התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום רב!!!

אני לומד בשיבה תיכונית, ובמסגרת הישיבה יש לנו מסע לפולין בשביל להשריש בנו את נושא השואה, ומה שקרה שם.אנו נבקר בכמה קברים ובמחנה אושוויץ בנוסף לזה נבקר בבתי כנסת ישנים וחדשים.

אני כהן, ואני יודע שאסור לי להיטמא למת! לכן רציתי לדעת עד איפה אני יכול להתקרב לקבר עד לאן? עד לאיזה גבול מסויים?

בנוסף לזה רציתי לדעת באותו נושא אם יש בעיה עם שהותי בפולין... כי כידוע פולין היא מעין

"בית קברות אחד גדול"-ואין לדעת היכן יש קבר, אז רציתי לדעת אם יש בעיה אם אני יצא בכלל לשם.

בתודה מראש,

גבריאל מבשר.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

א. צריך להתרחק עד ארבע אמות מהקבר או מהעצמות. ואסור להכנס לבנין שיש בו עצמות. כמו כן אסור לעמוד בצילו של עץ שתחתיו יש עצמות.

ב. לדעתי אין לצאת למקומות אלו אפילו אם אינך כהן וכל שכן כשאתה כהן.

וראה על זה עוד:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=3721