נסיעה לפולין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/01/02 08:26 כג בטבת התשסב

שאלה

נסיעה לפולין

תשובה

באופן כללי יש תועלת רבה בנסיעות אלו שמחזקות את המודעות היהודית, ודרך השלילה אנו מרגישים יותר יהודים, ויותר עומדים על שלנו ועל זהותינו. הרבה דברם טובים יצאו מהסיורים הללו.

אעפ"כ אני חושב כי מי שיכול לחנך דרך החיוב – זה יותר טוב. זה מונע יציאה לחו"ל. וצריך לזכור שהגויים מתפרנסים טוב מאוד מהנסיעות הללו. ומתקיים בהם "רצחת וגם ירשת" עם סימן קריאה ולא עם סימן שאלה. ואני חושב שלא צריך לתת להם פרנסה.

כל הפיסקה האחרונה אמורה למי שיכול לתת יהדות בצורה חיובית, ומי שלא נותן כלל לפחות שיתן זאת בצורה זו של שלילת השלילה.