נסיעה ליש''ע

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/03/02 05:09 יד בניסן התשסב

שאלה

רציתי לשאול את הרכ אני רוצה ליסוע לישוב בשומרון כדי לבקר חברים שלי והורי מתנגדים בגלל הסכנה שבדבר רציתי לשאול האם מותר לי ליסוע או שאני צריך לכבד את הורי ולהישאר? יש לציין שאיני צעיר כל כך אלא כבר תלמיד בשמינית

תשובה

ב"ה

שלומות

גם אני נוסע לבקר ביש"ע ואמא שלי לא מרוצה מכך. אבל, אני כבר עומד ברשות עצמי. לכן, גם היא וגם אני מבינים שלא מדברים במינוחים של "מותר" / "אסור".

אם היית מבקש ליסוע לצורך הפגנה, התיישבות או פעולה ערכית כזט או אחרת, אני מניח שהייתי שוקל להתיר לך כיוון שזה חלק ממצוות ישוב א"י ולא בטוח שלא חל כאן הכלל של "דברי הרב ודברי התלמיד דברי מי ששומעים". אבל כדי לבקר חברים - כדאית היא אמך שבשל דאגתה - תשתדל שלא לעשות זאת.

בברכה

שי