נסיעה לחולה במעלית בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/06/02 14:41 ו בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב

אבי חלה במחלת ניוון שרירים דבר המקשה עליו

את הניידות מיום ליום, ההדרדרות גדולה מצב הרוח ירוד אבי גר בבית משותף ללא מעלית שבת

לאחרונה הבאנו לא כסא גלגלים אולם לא כל שבת יש באפשרותי להיות איתו ולכן אימי צריכה

להורידו על מנת שילך לבית כנסת

תשובה

בס"ד
אני מבין שזה קשה לאמך להוריד אותו.

באופן יבש אומר לך שעדיף להתפלל בבית ביחיד מאשר לנסוע במעלית בשבת שאין לה פיקוד שבת.

אבל אני מבין שזה קשה לאביך שלא ללכת לבית כנסת בשבת. זה אולי משפיע גם על הבריאות שלו.

לכן יהיה מותר להשתמש עם גוי של שבת במקרים כאלו. עדיף לרמוז אבל אפשר גם לומר לו שיעלה ויוריד אותו במעלית.