נסיעה בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/10/02 13:26 ב בחשון התשסג

שאלה

שלום!

איך להסביר לאדם חילוני את האיסור לנסוע בשבת במכונית! חבר לעבודה שאל אותי את השאלה הסברתי לו בקצרה אך הוא לא הסתפק, אודה לך אם תכתוב לי תשובה מספקת.

תשובה

ב"ה

שלומות

שאלה זו צריכה להבחן בשני מעגלים. המעגל ההלכתי הוא זה המביא לידי ביטוי את כל הלכות שבת הידועות והמוכרות לנו. הלכות אלה מגדירות את איסור לט' אבות מלאכה ועל פי זה תבחן שאלת הנסיעה במכונית בשבת. כמו כן, למעגל זה יש להוסיף דיני תחומין ועירובין וכו'.

אולם המעגל השני, הרעיוני, מבהיר את הערך הגדול של החיים הרוחניים של כל אחד מאתנו.
שביתה בשבת אינה אלה יצירת מצב בו אדם מסוגל להקשיב לקולות המרכזיים שזל המציאות, להקשיב לעצמו.
כל עוד הדברים נמצאים בשתף החיים, במרוצה, אין האדם מתפנה לבירור אישי פנימי.

שבת הוא יום בו אנו חוזרים למקוריות. מצמצמים את חלקה של הטכנולוגיה בחיינו ומתרוממים, קדימה!

בברכה,

שי