נכשלתי - וקשה לי מאוד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/01/06 17:57 טו בטבת התשסו

שאלה

שלום לרב,ותודה על ההתיחסות!

אני רוצה שזו תיהיה התעייעצות עם הרב ולא שאלה לרב!

אני בן 18 שמיניסט.

אני נמצא בפרשת דרכים קשה מאוד,מה לעשות שנה הבאה!?!?

עד לא מזמן הייתי סגור שאני הולך לישיבת הסדר,

ואז הלכתי ובדקתי ישיבה והתבלבלתי, אני לא יודע אם אני רוצה ללכת לישיבה מכינה או בכללל לא ללכת, כל פעם אני מחליט משהו אחר, בקיצור אני לא יודע מה לעשות..

מה שלא מוסיף להחלטה הזאת היא שלפני שנה וחצי פגמתי בברית לראשונה ומאז ועד היום אני כ"כ מתקשה לצאת מהאסון הנורא, הוא משבש לי את החיים הכל תלוי בזה אני מרגיש תחושת חטא ועונש..

למרות שאני מתחבר הרבה לתורת רבינו הקדוש (רבי נחמן) ולומד מתורותיו עדיין קשה לי מאוד..

בנוסף לכל הבעיות האלה יש לי חברה חצי שנה התחלנו את הקשר בכוונות לשמור נגיעה וזה לא הולך..

עכשיו הגעתי למסקנה שאני לעת עתה לא רוצה להמשיך את הקשר ואני מפסיק אותו..

אך מה הרב ממליץ לי לעשות בקשר לשני הבעיות השניות שהעלה עבדו הנאמן..

תודה על ההתיחסות ומקווה שתעזרני..

תשובה

בס"ד

[א] עם ישראל צריך היום עוצמה וגבורה.
לצערינו מי שהיה בגוש קטיף ראה שהאנשים היחידים (כמעט) שנאבקו על הארץ היו אנשי אמונה.
אנשי ארץ ישראל שלא היו אנשי אמונה - לא היו שם. הם היו עסוקים בחשבונות איך לשמור על משרה שלהם. איך להראות יפה בתקשורת. הם לא בדיוק הבינו למה שרון בגד בערכים שלהם. אבל הם לא ממש נלחמו על האמונה שלהם. בקיצור זאת לא היתה "אמונה אמינה".
לכן (כמעט) לא ראית אותם נלחמים למען הארץ.

אין להם אמונה והם הולכים ודועכים.

שלא תבין לא נכון. יש חילונים עם הרבה אמונה. אבל בדרך כלל את האמונה הזאת לומדים בישיבה ומי שלא למד שם - בדרך כלל לא היה שם.

לכן!!
למען עם ישראל - לך לישיבה!!
למען ארץ ישראל - לך לישיבה!!
אנחנו צריכים אותך חזק.
אנחנו צריכים אותך מלא אמונה.
אנחנו צריכים אותך שמח.
צריכים עם בריא.

[ב] החטא מביא על האדם עצב. זוכר מי אמר למי "למה נפלו פניך?"
ובכן אתה צריך להרים את פניך, ללכת בדרך שהתוית לעצמך. להאמין, להתחזק, להטהר ולא ליפול כלל. אם אתה מאמין שאפשר לקלקל תאמין שיכולים לתקן.

וזכור. ככל שתתחזק יותר - תהיה מלא יותר אמונה. גם באלוקים וגם בעם ישראל וגם,,, בכוחותיך לעשות טוב.

טוב עשית שניתקת את הקשר עם החברה שלך. זה לא מביא טוב. לא מביא טהרה ולא קדושה ולא שום דבר חיובי. סתם אשליות שאפשר לשמור ואי אפשר.

לא משחקים באש.
לא משחקים במשחקים מסוכנים.

אחי !!
ברח מהחטא כמו מאש.

לך לישיבה!
בהצלחה!