נישואי כהן לבת כהן - דחוף

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 03/07/02 04:35 כג בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

אני כהן ממוצא ג'רבאי. קראתי ב'ברית כהונה' (מנהגי קהילת ג'רבא לרב משה כלפון הכהן) שמנהגנו שכהן נישא רק לבת כהן, ויש בכך קפידא, גם משום המנהג וגם משום סכנה. כבר העידו כמה גדולים ראשונים בקהילתנו שנענשו על כך שעברו על דבר זה.

אני ככלל משתדל לשמור על מנהגי עדתי.

שאלתי היא, האם בימינו בארץ-ישראל מותר אני להנשא לבת ישראל, או שגם כאן יש קפידא משום סכנה. אם ישנם מקרים שבהם הדבר אפשרי, אבקש מהרב לפרט מתי בדיוק הדבר מותר, ומתי אסור, ומקור הלכתי לדברים.

בתודה רבה מראש,

צ.

תשובה

צ. שלום,

מותר לך להינשא לבת ישראל,ואין בכך

כל קפידא היום.

בברכה,

שמואל זעפרני