נישואי אשכנזי וספרדיה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/09/03 14:55 ה באלול התשסג

שאלה

אני אשכנזי והתחתנתי עם בחורה ספרדיה. היא ואביה לוחצים עלי לקבל את כל מנהגי הספרדים בכל התחומים, למשל, נוסחי תפילות, הנחה על הפלטה בשבת או אכילת קטניות בפסח גם בבית הוריה וגם בביתי. מה עלי לעשות?

תשובה

תשובה:

כדי לעשות סדר יש לדעת:

1. כשהאשה מתחתנת היא נוהגת כדיני בעלה (ולא להפך). ויש מקרים שגם מצריכים את האישה לעשות התרת נדרים כדי שתוכל לנהוג כמנהג בעלה. וכל זה כדי שהילדים לא יצאו מבולבלים לגמרי. וגם שבני הזוג יהיו "אחד".

2. תפילות וכד' וברכת המזון וכד' אשתך יכולה להמשיך כדרכה.

3. מומלץ ללמוד את ההלכה במקרים אלו, שכן אין מקום לביטוי של "היא ואביה לוחצים עלי". ויש לנהוג כפי שמחייבת ההלכה במקרים אלו (כאמור בסעיף א').

ועל ידי עשיית הטוב והישר והנכון ישכון ביתכם לעד בשמחה, באהבה שלום ורעות.

תצליחו.

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=31651