נישואין

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/07/02 03:33 ח באב התשסב

שאלה

שלום רב!

אני בחורה בת 21. מזה מס' שנים הנושא העיקרי שבו עוסקת החברה שמסביבי הוא נישואין: הרבה חברות התחתנו, ואלו שלא - מחפשות... ובכלל, כל היחס של החברה הוא שחתונה היא המטרה העיקרית וש"ברור מאליו שאני רוצה להתחתן"...

שאלתי היא: האם מבחינה הלכתית יש לבת עבירה אם היא איננה מתחתנת?? (בניגוד לבנים, שלהם יש את מצוות "פרו ורבו"?)

והאם יש הבדל אם מלכתחילה היא איננה רוצה להתחתן - ולכן איננה מתחתנת, לבין אם חיפשה, חיפשה - ונותרה לבסוף "רווקה זקנה"?...

דבר נוסף - אם יש באמת בעיה הלכתית (הלכתית, לא פסיכולוגית...) עם בת שאיננה רוצה להתחתן, האם עלי להכריח את עצמי לעשות זאת? (כמו בהלכות אחרות, ש"מתוך שלא לשמה", בסוף זה יהיה "לשמה") - או לא, שהרי זה לא קשור רק אליי, אלא עלול לפגוע בבן הזוג???

בתודה מראש!

תשובה

ב"ה

שלומות

קשה לי להתייחס לשאלתך. הסיבה המרכזית היא שלמרות מה שציינת בשאלתך, שהמוקד לדיון הוא הלכתי ולא ספיכולוגי, עדיין אני חש שיש צורך לבחון את הצורך ביחס לעבדה שמה שמקובל בעולם הוא שכל אשה ואיש חפצים לבנות יחד בנין מתוך העובדה שכל אחד מהם מביא לבנין המשותף חומרים מיוחדים כל שרק הביחד יוצר בנין שלם.
לא כל אחד מבין זאת, לא כל אחד יודע זאת.
הקמת הבית היא בעצם סיום תהליך הלידה שלנו. עם החתונה אנו זוכים לצלם המלא, השלם זה המזכה אותנו בשם: "ה א ד ם".
לכן, השאיפה להשלמה צריכה להיות בבסיס החיים ש כל אחד. זה הרבה לפני ההורות וההתאוות הפיזית שגם היא חלק מהחיים.
זאת ועוד. אדם שלא רוצה להנשא צריך לבחון אם אין לו בעיה מהותית ביכולת להתחתן או לחילופין אין לו סיבה גופנית או נפשית המונעת ממנו לחלוק את חייו עם בן זוג.
בכל אופן, בבסיס הנישואין עומדת מצוות התורה: "לא תוהו בראה, לשבת יצרה". זוהי החובה שלנו, האחריות שלנו כלפי המשך קיום העולם. מצווה זו משותפת לגברים ונשים כאחד.
לכן, עלייך לבחון כיצד להוביל ולעורר את החפץ, החשק להיות מאלה הרוצים להביא את עצמם לשלמות הבאה לידי ביטוי בזוגיות, להיות מאלה הדואגים לעתיד העולם. ואם יש קשיים - יש לטפל בהם.

בברכה,

שי