נישואין

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 15/05/02 07:48 ד בסיון התשסב

שאלה

הרב בניהו ברונר שלום,

אני וחברי רוצים להירשם ברבנות לנישואין - אני קראית והוא פולני.

שמעתי מאנשים שונים שיהיה לנו בעיות ברבנות.

רציתי לשאול אם אמת הדבר ומהו בדיוק התהליך שאנו צריכים לעבור.

תשובה

ב"ה ח' סיון תשס"ב

שלום רב!

על פי פסק הרמ"א בשולחן ערוך אבן העזר סימן ד' הקראים אסורים לבוא בקהל, חכמים גזרו על הקהילה הזו מלבוא בקהל עקב כפירתם בתורה שבעל פה, כך נהגו בדורות רבים בקהילות אשכנז. יש פוסקים ביניהם הרב עובדיה יוסף שליט"א בשו"ת יביע אומר חלק ח' המיקל לקבל קראי או קראית בתנאי שיקבלו עליהם "דברי חברות", זאת אומרת שיקבלו עליהם את התורה שבעל פה אחרי לימוד רחב של ההלכות שכל יהודי צריך לקיים על פי התורה שבעל פה.

אני מציע שתגשו לרבנות המקומית או לבית דין רבני על מנת לברר את הענין הלכה למעשה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת