נישואין של אין ברירה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 21/05/02 10:47 י בסיון התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני מכריח את עצמי להינשא לתקופה מוגבלת למישהי שאני בלשון המעטה, לא אוהב אותה. (יכול להיות שזה מגיע לגדר של שטנה אפילו), כיון שהיא נכנסה להריון לאחר שכבר נפרדנו, עקב בקשה שלה ,שתקופה מה לאחר שהודעתי לה על הפרידה, שנמשיך להיות בקשר.

ובזמן הזה כתוצאה משטות היא נכנסה להריון. כיון ששמה הטוב חשוב לי ,אני מסכים בלית ברירה להינשא לה לזמן מוגבל, למרות שאני מרגיש רע מאוד עם צעד זה. האם במקרה זה הנישואין כדאיים בכלל?

תשובה

ב"ה י"ב סיון תשס"ב

שלום רב!

בשולחן ערוך אבן העזר סימן קי"ט סעיף א' נפסק: לא ישא אדם אשה ודעתו לגרשה, ואם הודיעה בתחלה שהוא נושא אותה לימים מותר.

אם אינך רוצה להקים בית עם אשה זו אל תנשא לה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת