נישואין בפורים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/02/04 17:53 כו בשבט התשסד

שאלה

האם מותר להינשא בט"ו אדר בשושן פורים?

יש לציין שאני מעדות המזרח.

תשובה

בס"ד

נכון שיש כלל שאין מערבין שמחה בשמחה. אבל חכמינו אמרו את הכלל הזה רק בחול המועד ולא בשמחת פורים. ולכן פסק השו"ע באורח חיים סימן תרצו ס"ע (ח)
[מותר לישא אשה בפורים]. והוסיף הרמ"א: [בין בי"ד בין בט"ו].

אמנם בספר קצור שו"ע סימן קמב כתב בסעיף ט' כתב שמותר לעשות ביום ט"ו "נישואין כיון שאין אנו קורין בו את המגילה. אבל ביום שקורין את המגילה שאז עיקר השמחה, אין עושין בו נישואין, משום דאין מערבין שמחה בשמחה".

ומקורו במשנה ברורה סימן תרצו ס"ק (כח) שהביא משם המגן אברהם "דיעשה החופה ביום י"ג והסעודה בערב" אבל למעשה הביא משם השערי תשובה שגם האשכנזים נהגו כמו השו"ע והרמ"א להתיר חתונה בפורים. והביא עוד דעת "שנכון יותר לעשות החופה בסוף יום י"ד וסעודת פורים יעשה מקודם"

[למעשה]
מי שהוא ספרדי יכול לכתחילה להנשא בין בי"ד ובין בט"ו.

אשכנזי שגר מחוץ לירושלים יכול לכתחילה להנשא בט"ו. ואם הוא גר בירושלים יכול להנשא לכתחילה ביום י"ד.

ויש אשכנזים שכשיש חתונה נוהגים לעשות את סעודת פורים מוקדם ואת סעודת החופה בסוף יום הפורים.