נישואין בגיל 15

חדשות כיפה הרב אייל קרים 25/08/02 16:35 יז באלול התשסב

שאלה

שלום רב,

אני בת 15 ואני עולה לכיתה י'. בזמן האחרון אני מרגישה צורך ורצון עז להתחתן. אני מרגישה שאני מוכנה ובשלה לכך למרות גילי הצעיר. אני "דתיה-לאומית" ושמעתי שבזמן האחרון בנות במגזר שלי ובגילי (קצת יותר) התחתנו. וזה גורם לי לדעת שזה אפשרי גם מבחינתי. שאלתי היא האם אין התנגדות לפי ההלכה אם זה מפריע בלימודי התיכון? ואיך אני יכולה למצוא חתן בדרך צנועה?תודה רבה!

תשובה

מלבד העובדה שהחוק במדינת ישראל אוסר זאת, המציאות מראה שנישואי בוסר נגמרים מהר ולא טוב. פעמים רבות חשה הבתחורה שנישואיה בגיל צעיר גרמו לכך שהחמיצה דברים רבים בחייה. כמו כן, פסיכולוגים יראי-שמים טוענים שהגיל המומלץ לנישואין נע בין 21-25. ואף שלטענתם בגיל 21 טרם תמה תקופת התבגרותה של הבת, בכל זאת מגיל זה, 21, היא תוכל להתבגר עם בעלה. לכן עצתי לך, המתיני לפחות עד גיל 18 ובעזה"י תזכי גם את לחתן ולנישואין מאושרים
בברכה
אייל משה קרים