נישואין בגיל צעיר

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/03/02 18:21 יז בניסן התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום.

קורים לי ליאת אני בת 19 ויש לי חבר כבר שנה.

הוא בן 23 אחרי צבא ולומד בישיבת הסדר.

אני מאד אוהבת אותו ולאחרונה אף דיברנו על נישואין. מצד אחד אני רוצה מאד למסד את הקשר בינינו ומצד שני אני חוששת שאולי עדיין רחוק ממני עניין זה של נישואין , מחויבות גדולה כזו.

אך בשום פנים ואופן אינני רוצה להיפרד ממנו.

מה עליי לעשות? להתחתן... או שמא להיפרד כי זה לא נראה אופציה נכונה כרגע לא להתחתן וגם להמשיך בקשר שלנו..

תשובה

ב"ה

ליאת,

ברכת ה' עלייך!

א. לא מתחתנים אם לא מרגישים שלמים, אם תחושות ההחמצה גדולה על הצפיה והסיפוק מהקמת הבית.
נכון, אולי את חשה שעכשיו זה מוקדם מדי, אבל את מבינה שהמשך הקשר בצורה זו איננו נכון. עלייך לבחון לעומק את האפשרויות השונות ולהחליט בין פרידה זמנית לבין נישואין.
ב. נישואין בגיל מוקדם לא חייבים להוביל לתחושה של החמצה, של פיספוס, של ניצול חיי הרווקות.
ישנם זוגות צעירים שבהדרכה נכונה הצליחו לבנות בית שמתאים לצרכים היחודיים שלהם.
ג. אם את חשה בתסכול, נסי פרידה לזמן. אז תוכלי לנתח בשיקול דעת את מכלול האפשרויות ולקבל החלטה נכונה.
ד. "תשועה ברוב יועץ". אם יש מי שמכיר אותך, ויודע את תחושותיך, כדאי להיוועץ בו.

בברכה,

שי