נישואים על תנאי

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 18/06/02 09:40 ח בתמוז התשסב

שאלה

אני מעוניין לבדוק אצל כבוד הרב את האפשרות לכתיבת הסכם נישואין בו לא אהיה מחויב מזונות לאישה ולא תהיה לי בעיה לקבל ממנה גט. המדובר בנישואין לפרק זמן מוגבל בלבד, כיון שהאשה נכנסה להריון שלא במסגרת הנישואין ואני מתכוון להינשא לה כדי לשמור על שמה הטוב ועל שמו של התינוק, וזאת רק לזמן קצוב ביותר ואינני רוצה להיות במצב שהיא תחליט להתנקם בי ולדרוש ממני מזונות

אבקש את עזרת הרב בנושא

תשובה

שלום לשואל

נושא כזה מורכב , כי אין נישואין על תנאי גירושין
ואין לך אפשרות להתחמק מהמחויבות שלך כאב כלפי הילד שיוולד מכל הבחינות .
עשיתם מעשה ללא נשואין ועכשיו זו עובדה , את בירור הדרך המעשית עליך לעשות עם רב העיר או בית הדין .
זו אחריות כבידה והם ינחו אתכם כיצד לנהוג .
תודה .