ניקיון בשבת

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 13/03/02 14:31 כט באדר התשסב

שאלה

לרב שלום.

אני עושה עבודה בתושב"ע לגבי נקיון בשבת, שצריכה לכלול מקורות מהגמרא, שות"ים, ראשונים, אחרונים, וכו'.

העבודה מתמקדת בשאלה "האם מותר לטאטא את הבית בשבת?" ומתוכה צריך לחלק את העבודה לראשי פרקים ולענות דרך כך על שאלות נוספות שיקיפו את כל הנושא.

אודה לך אם תוכל ליעץ לי על מקורות ורעיונות לשיפור העבודה, ובכלל על כל חומר שיוכל לעזור לי.

תודה רבה מראש,

אביב.

תשובה

אביב, שלום וברכה!
אפשר להתחיל ולעיין בסוגית הגמרא וממנה להתרחב אל המקורות היוצאים ממנה. או ללכת בדרך ההפוכה לעיין בספרי האחרונים שמציינים למקורות.
ניתן לעיין בשמירת שבת כהלכתה פ' כ"ב ובהערות שם שיפנו אותך למקורות נוספים - העיקרי שבהם סי' של"ז בשו"ע או"ח. וכן ניתן לעי' בספר ילקוט יוסף על סי' של"ז ובמקורות שהוא מציין שם.