ניקוי השיניים בערב פסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/03/02 10:19 ו בניסן התשסב

שאלה

שלום!

בין הטבעות שעל השיניים (לצורך אורתודנטי) יש מרווחים. בד"כ נשארים שם שאריות אוכל.

מה צריך לעשות במקרה של בשר וחלב? וכשרות לפסח?

תשובה

לנקות היטב את השינים שלא ישאר שם חמץ.

לצורך כך הריני מצטט לך מה כתב הבן איש חי בפרשת צו על כך

ח. החמץ אסור באכילה ביום י"ד מארבעה שעות ולמעלה, אבל בהנאה מותר בשעה חמשית ג"כ, ואלו הם שעות זמניות, ונחשוב אותם מעמוד השחר.

ואחר אכילתו ינקה שיניו בחתיכת עץ דקה, שיכניסנה בחורין ובסדקין שבשיניים כדי שלא ישאר חמץ דבוק שם, ואחר נקוי ירחוץ וידיח פיו היטב במים וישפשף שיניו באצבעו היטב דחמץ בפסח במשהו.

מעשה באחד שהיה נזהר הרבה בשמירת המצה בלישה ואפיה ובכל הלכות פסח, והנה בליל פסח אחר שישן חלם דאמר לו אדם אחד: "אוי לו שאכל חמץ משהו". ויקץ ויתמרמר מאד ויבך בכי גדול וחזר וישן מתוך בכייתו, ויחלום והנה איש מדבר עמו ואמר לו: זה החמץ שאכלת הוא שנשאר בין השינים פירור קטן חמץ מאכילה שאכל בערב פסח בבוקר. ובעת שהיה אוכל ולועס המצה בלילה, נפרד אותו פירור מבין השיניים ונדבק במצה ואכלו עם המצה.

על כן כמה וכמה צריך האדם לשום לבו דבר זה להזהר בנקוי שניו היטב.