נידה ומעמד האשה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/05/02 06:24 ד בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

מעמד אישה ביהדות הוא לא מזהיר במיוחד היות כולם מכירים את הדוגמאות לזה אבל

אני מקבלת ומשלימה עם העובדה הזאת..

אבל הדבר שמשפיל ביותר לדעתי זה איסור נידה בגלל היותה טמאה..

עצם הביטוי הזה הוא משפיל ואני אישית נפגעת..

אם תוכל להסביר לי בבקשה את ההצדקה לזה

אודה לך מאוד..

תשובה

בס"ד

אני חושב באופן הכי אמיתי שצריך לשפר את מעמד האשה. זה חלק מתהליך הגאולה. אבל באותה נשימה אני חושב כי מעמד האשה ביהדות הוא טוב עשרת מונים ממעמדה בחברה חילונית.

קחי לדוגמא אשה חופשית ומשוחררת שיש לה את כל החומריות שבעולם. היא תמאס בכל זה ברגע שהיא תגלה כי בעלה נותן עיניו באחרות - היא תהיה מוכנה למכור את הכל תמורת אהבה אמיתית.
תמורת נאמנות היא תוותר על כל החופש המדומה. תמורת קשר, הדדיות, מסירות. תמורת ידיעה כי בעלה לא "שוטף את העינים" ברחוב, בעיתונות, בטלויזיה, בכבלים, בוידאו.
היא יודעת כי בעלה שוטף את העינים באחרות, עינים שמעבירות אל הלב את כל התמונות הללו. והלב מצידו שומר אותם ומעלה אותם בכל רגע נתון.

התמונות הללו עולות מהלב ברגעים האינטימים ביותר ועומדות כחיץ בינהם ומפריעות להם להתאחד ולהגשים את אהבתם.

זה התשלום על חברה שבשם החופש משחררת את כולם מכבלי הצניעות.
תשלום כבד על סחורה מפוקפקת.

אני בעד כבוד אמיתי של נשים.
כולם מדברים על כבוד לאשה ועושים בדיוק את ההפך באופן מוחץ!!!

בכל ערוץ טלויזיה.
בכל סלון
ובכל חדר שינה
ובכל חדר ילדים
ולפעמים גם בשירותים של רוב מוחלט של הבתים בישראל משודר ערב ערב ניצול מיני של נשים על ידי גברים.

הכל במילים ולא במעשים!!
זה העולם החילוני!!
100 בדיבורים. 0 במעשים!!

זה העולם שמבקר את "מעמד האשה ביהדות".

אינני אומר שאין מה לשפר במעמד האשה בחברה הדתית. ודאי שיש לשפר. אבל ראי נא מי מבקר אותנו!!

------

ולענין הנדה.

ראי.
שלא נרמה את עצמינו.
"נידה היא קללה"

זו "קללה" שכל נסיון לעקוף אותה הוא כמו הנסיון לכבות את הרמזורים. התוצאה תהיה גרועה פי כמה.

זו "קללה" שקיבלנו ביחד על "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך" ויחד עם "הוא ישופך ראש" ו"בזיעת אפך תאכל לחם".
אלה קללות מרות כמו תרופות. שהנסיון להתעלם מהם משול לנסיון של חולה אנוש להתרפא בלי תרופה.
לקיחת התרופות במינון הנכון - מונעת את הצורך לקחת אותם כשמתרפאים.
(בימות המשיח?!)

כמו כל תרופה מרה, יש במצב הזה ברכה ורפואה. רפואה לריחוק הגדול שנוצר בין גברים לנשים בחטא אדם הראשון.
זיכרי נא כי התוצאה הישירה של החטא היתה שאדם הראשון התרחק ולא דיבר עם אשתו מאה ושלושים שנה.
(חוה - האשה היפה ביותר בכל הדורות כולם)

מאה ושלושים שנה של כעס!!!

את מבינה את זה?
מאה ושלושים שנה אלו שהיו בתחילת הווצרותו של העולם הטביעו את חותמם על מערכת היחסים בן גברים לנשים עד היום.

כעסים!!
ריחוק!!
מאיסה!!
חיפוש אחרות!!

התרופה המרה היא ה"נדה".
על זה אמר רבי מאיר במסכת נדה (דף לא ע"ב):
'תניא היה רבי מאיר אומר: מפני מה אמרה תורה נדה לשבעה?
מפני שרגיל בה וקץ בה.
אמרה תורה תהא טמאה שבעה ימים כדי שתהא חביבה על בעלה כשעת כניסתה לחופה'.

כל זוג נשוי שמקיים את ההלכה הזו כתיקנה. יודע כמה היא נכונה.
כמה ערגה וצפייה יש בין בני זוג.
כמה מתח ואהבה.
כמה חיזור וחיפוש.
כמה קשר רוחני.
כמה רגישות.

החביבות הזו של "שעת כניסתה לחופה" היא לא מילים של סתם. אלה מילים של אמת.

לעומת זאת מי שמנסה לעקוף את ההלכה הזו, מגלה מהר מאוד שאשתו נמאסת עליו.
הוא מחפש ריגושים.
הוא מתחיל לתת עיניו באחרות.

רק אתמול שמעתי כי "שלושת אלפים זונות מחבר העמים מחכות במצרים להברחה לישראל".

כל אלה בנוסף לכל עשרות אלפי הפרוצות שכבר הביאו נמצאות כאן,, חוץ מהתוצרת המקומית.

למה זה?

כי יש דרישה!!

למה יש דרישה?

הבנת!!

קראי עוד
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7029
על מעמד האשה כפי שצריך להיות ועל מצבה כיום בעולם. על התיקון הנצרך ועל התיקון המתבצע והולך יום יום וצריך רק להגבירו.

ראי עוד
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4416