ניגון בשעת צום להתקרב אל ה' דחוף!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/08/03 06:27 ח באב התשסג

שאלה

ב"ה

שלום, רציתי לדעת אם מותר לי לשמוע מוזיקה ולנגן בגיטרה בצום.

זה עוזר לי להתקרב לאלוקים ובזמן שאני מנגנת או שומעת מוזיקה אני מרגישה מחוברת אליו נורא.

האם זה אפשרי?

תודה.

תשובה

בס"ד

לצערי ולצערך ולצער כולנו. לא!.

ולמה?

כי העיקר אינו שתתקרבי לאלוקים. להפך. אנחנו נזרקנו מבית אלוקים וגורשנו מקרבתו. אנחנו לא יכולים להשלות את עצמינו שאנחנו קרובים אליו. - אנחנו רחוקים.

אני יודע שיש כאלה שאומרים:
נזרקנו?!! נשאר זרוקים!!

יש כאלה שמשלים את עצמם שהכל טוב.

יש כאלה שרוצים קרבת אלוקים כמו שאת רוצה ומהם תצמח הישועה. אבל את חייבת להרגיש את הכאב עד כדי בכי. להרגיש את הריחוק עד דמעות.
אנחנו צריכים להרגיש את הריחוק ואת הצער.
צריכים להרגיש את המצב שבו אלוקים גורש מביתו בגללנו.
צריכים להרגיש את העובדה ששועלים הולכים בקודש הקודשים.

אנחנו צריכים להרגיש את הכאב ואת הצער ולבכות על בינינו.

אנחנו צריכים לכסוף בכל ליבנו לבנין בית אלוקים. ולא לחפש להרגיש את הקרבה הנוראה אליו. זה לא מתאים ובודאי לא ביום הזה.
אל תנחם את חברך בשעה שמתו מוטל לפניו. והיום הזה זה היום שהמת מוטל לפנינו.

ובגמרא מסכת תענית דף ל/א
[אמר רב יהודה אמר רב כך היה מנהגו של רבי יהודה ברבי אילעאי ערב תשעה באב מביאין לו פת חריבה במלח ויושב בין תנור לכיריים ואוכל ושותה עליה קיתון של מים [ודומה כמי שמתו מוטל לפניו.]

ועוד בגמרא שם:

"חכמים אומרים כל העושה מלאכה בתשעה באב ואינו מתאבל על ירושלים - אינו רואה בשמחתה. שנאמר "שמחו את ירושלם וגילו בה כל אוהביה. שישו אתה משוש כל המתאבלים עליה"

מכאן אמרו "כל המתאבל על ירושלים - זוכה ורואה בשמחתה. ושאינו מתאבל על ירושלים - אינו רואה בשמחתה" תניא נמי הכי כל האוכל בשר ושותה יין בתשעה באב עליו הכתוב אומר "ותהי עונותם על עצמותם"