נטילת תרופות בט' באב.

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/08/03 17:44 ז באב התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אמי נוטלת כדורים ליצוב לחץ דם ולהסדרת דופק. האם היא יכולה לקחת את התרופות בצום?(אמי אשה כבת חמישים שלחץ הדם שלה מאוזן כעת)

תשובה

בס"ד

אמך יכולה וחייבת לקחת את הכדורים האלה כי הם חשובים ואי לקיחתם כרוכה בסכנה.
אם צריכה לקחת איתם מעט מים - תקח מעט מים להעביר את הכדורים.
אחר כך תמשיך את הצום כרגיל.

אם הרופא אומר שאפשר לדלג על לקיחת הכדורים יום אחד. כדאי שהיום הזה יהיה תשעה באב. וכם אם אמך מנסיונה יודעת שהיא מידיפעם שוכחת ליקח כדורים ולא קורה לה כלום ואין בז נזק מתמשך - יכולה לדלג על כדורים יום אחד - תשעה באב.

אבל אם אין לה ידיעה ברורה בענין זה - לא תסתכן.

והאמת והשלום אהבו