נטילת ידים על קורנפלקס בחלב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/06/02 16:31 כד בסיון התשסב

שאלה

א.האם קורנפלקס בחלב נחשב ל"דבר שטיבולו במשקה",וע"כ מחייב נטילת ידיים ללא ברכה?

ב.אני תלמיידה בכיתה י"א ובבחינת הבגרות שלנו הופיעה השאלה הבאה:

במסכת ברכות פרק ו' משנה א' מופיעה דעתו של ר' יהודה שעל מינים מסוימים מברכים "בורא מיני דשאים" אם-כן מה מברכים לפי דעתו על חסה ומה על מלפפון?

(באולפנא שלי כל רב אמר משהו אחר והם לא הגיעו לידי הסכמה...)

תודה מראש,

טל.

תשובה

בס"ד

קורנפלקס בחלב נחשב ל"דבר שטיבולו במשקה",ועל פין הלכה חייב בנטילת ידיים ללא ברכה.
אלה שנוהגים להקל מסתמכים על כך שלא נוגעים בידים באוכל אלא רק בכפית.

על פי רש"י במסכת ברכות (דף לה עמוד א) "לפי שיש בכלל פרי האדמה דשאים וזרעים כגון קטניות, ורבי יהודה בעי היכר ברכה לכל מין ומין".

לפי רש"י:
על פרי - מברכים "בורא פרי האדמה".
על דשאים - מברכים "בורא מיני דשאים".
על זרעים וקטניות כגון חיטה ואפונה ועדשים- מברכים "בורא מיני זרעים".

לפי חלוקה זו אני חושב שחסה היא דשא. ומלפפון הוא פרי.