נטילת ידים - מספר שאלות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/01/02 14:25 יג בשבט התשסב

שאלה

ב"ה כשקמים בבוקר אומרים מודה אני נוטלים ידיים ואומרים ברכות השחר האם צריך לצחצח שניים להסתרק להתלבש ולשטוף פנים לפני הנטילה והברכות, או אחרי. באיזה מצב צבע נקרא חוצץ,

לכלוך מתחת לציפורן או ציפורן גדולה?

למה כשרק נכנסים לשירותים צריך ליטול ידיים, ולמה אחרי תשמיש המיטה? האם מרפק הוא איבר מכוסה, בטן, ברכיים? למה מרפק הוא אינו איבר צנוע?

תשובה

1- לצחצח שניים להסתרק להתלבש ולשטוף פנים אחרי הנטילה לפני ברכות השחר.
2- צבע חוצץ רק כשיש בו ממש.
3- לכלוך חוצץ רק עם מקפידים עליו הוא או אחרים.
4- ציפורן לא חוצצת אבל לא כדאי לגדל כי הם מקום אחיזה לחיצונים.
5- אחרי שירותים צריך נטילה כיון שיש שם רוח רעה.
6- אחרי תשמיש צריך נטילה כי במקום שיש הרבה קדושה יש הרבה טומאה שמנסה להאחז. במקום של יצירת חיים יש מקום לנסיון טומאה להאחז.
7- מרפק הוא איבר מכוסה רק ביד ימין או בשתי ידים לנשים. ביד שמאל אינו מכוסה כיון ששמרימים את השרוול להניח תפילין.
8- בטן ברכים - מקום מכוסה.