נטילת ידים בחדר שיש בו שירותים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/09/03 04:02 ה באלול התשסג

שאלה

לכבוד הרב-

קודם כל, חשוב לי להגיד שישנן כמה שאלות ששלחתי לכבוד הרב ולא קבלתי עליהן תשובה.

והנה עוד כמה שאלות:

*בשירותים ציבוריים, הכיור נמצאים באותו החדר של השירותים. האם מותר ליטול ידים במקום כזה?

ואם לא,האם עלי לסגור את הדלתות של כל תאי השירותים, ואז זה יהיה מותר?

*אם אני מתעוררת באמצע הלילה ורוצה להמשיך לשון, האם עלי שוב להגיד קריאת שמע שעל המיטה?

-האם יש זמן לקריאת שמע שעל המיטה(כולל המזמורים) או שאפשר להגיד את זה כל הלילה?

תודה רבה לכבוד הרב, תשובותיו עוזרות מאוד!

תשובה

בס"ד

א] צריך נטילה נוספת בחוץ. אם יש מחיצה בפני השירותים - אפשר ליטול שם ידים.

ב] אפילו אם תאי השירותים פתוחים אפשר ליטול שם ידים כי זה נקרא חדר אחר. ורק לברך שם אי אפשר.

ג] לא.

ד] כל הלילה. רק שאחרי חצות אי אפשר לברך. ויש שאינם מברכים גם לא לפני חצות לילה.