נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 06/10/02 21:39 ל בתשרי התשסג

שאלה

שלום!

לגבי נטילת ידיים לפני אכילת לחם, קשה לי להבין:

בהנחה שהידיים שלי טהורות עוד לפני הנטילה, כלומר לא טימאתי אותן בנגיעה ברגל וכו',

איך יתכן שמותר לי לנגוע בלחם על מנת להוציאו מהשקית, למרוח עליו ממרח וכו',

אבל על מנת לאכול אותו, אני צריכה ליטול ידיים.

לא ברור,

תודה.

תשובה

שלום וברכה.
הטעם שתיקנו נטילת ידים זה זכר למצב שהכהנים היו טמאים והיו צריכים ליטול ידים לפני אכילת התרומה. ועכשיו שכולנו טמאים, לא בטלה התקנה שיהיו בני ישראל רגילים שיבואו למקדש יאכלו בטהרה. ועוד טעם שיאכלו בנקיות וקדושה שנאמ "והתקדשתם והייתם קדושים". משנה ברורה סימן קנ"ח אות א'.
בברכה, צבי קוסטינר.