נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/01/02 17:22 כט בטבת התשסב

שאלה

שלום הרב שי!

רציתי לדעת, מתי מברכים על נטילת ידיים חוץ מאשר נטילת ידיים בבוקר, ולפני האוכל?

וגם מתי מברכים על נקיות ידיים?

תשובה

ב"ה

אל שני המקרים שהזכרת יש להוסיף נטילת ידיים לאחר שיוצאים משירותים ואז מברכים ברכת "אשר יצר".

יש הנוטלים ידיים בסוף הארוחה, "מים אחרונים" (שעליהם נאמר בהלכה: "מים אחרונים חובה") ומיד אחריהם באה ברכת המזון.

על נקיות ידיים מברכים כאשר לא מוצאים מים לנט"י הרי שאז משפשף ידיו בחול וכו' כדי להסיר מהם השומניות וכו' ומברך על נקיות ידיים.

בברכה,

שי