נטילת ידיים בצבא

חדשות כיפה הרב בני לאו 20/04/02 16:20 ח באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני בטירונות בצבא. לפני האוכל אומרים לנו לשטוף ידיים ואח"כ אנו חוזרים לשני טורים ולוקחים את האוכל כאשר חייבת להיות הפסקה בין נטילת הידיים לבין האכילה. מה עלי לעשות? האם ניתן ליטול ידיים כמה דקות לפני האוכל ולהשתדל לחשוב על הנטילה עד כמה שאפשר עד שאני מתחיל לאכול?

תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה

לעמיחי שבוע טוב
הסיטואציה מוכרת ויש כמה דרכי התמודדות.
1. להחזיק לקראת האוכל חצי פרוסה בכיס ולברך המוציא בסמוך לנטילה. יתרון: אין הפסק. חסרון: אין קביעות.
2. להתרכז בין הנטילה ועד הישיבה במקום. יתרון: קביעות. חסרון: לפעמים בא לאיזה מ"כ או סמל להקיף אותכם עוד פעם לפני הכניסה ואז יש חשש של ברכת נטילה לבטלה.
3. ליטול ידים בלי ברכה. בסמוך לישיבה לשלולחן לנגב את הידים משארית המים ולברך לפני הניגוב ואז להסמיך ברכת המוציא לברכת הנטילה. נראה לי שאם יש חשש להפסק גדול זוהי העצה העדיפה. אם אין חשש עדיפות שניה נראית.
בברכה והצלחה
בני לאו