נטילה לאחר עשיית צרכים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/03/02 17:08 כג באדר התשסב

שאלה

שלום!

1. האם לאחר עשיית צרכים צריך ממש ליטול ידיים, או שמספיקה שטיפה? ואם צריך ליטול, צריך לברך על נטילת ידיים?

2. בבוקר צריך ליטול נטילת ידיים של הבוקר ולברך "אשר יצר". האם אפשר לעשות צרכים, ואז ליטול ידיים ולברך אשר יצר, גם בשביל הבוקר וגם בשביל הצרכים בברכה אחת?

תשובה

1. הנפנה לנקביו יכול ליטול ידים מהברז ואין צריך כלי.
2. לא מברכים על "נטילת ידים" אלא "אשר יצר".
3. בבוקר עושים נטילה שלוש פעמים לסירוגין מכלי. אם צריך לשירותים - נפנה לנקביו, ושוב נוטלים ידים לשירותים כנ"ל ומברכים את שתי הברכות.

ההסדר הזה הוא הכרחי כיון שלפני נטילת הבוקר אי אפשר ללכת לשירותים וכד'.
ולפני שנפנה לנקביו אסור לברך. לכן יעשה כדלעיל.