נזם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/02/02 01:52 ג באדר התשסב

שאלה

האם יש איסור הלכתי לעשות נזם באף ?

אם יש מהו ?

אם אין איסור האם יש גדר אחר של צניעות או לא תתורו או לא תלכו בחוקות הגויים ?

תשובה

בס"ד

איני מכיר איסור בנזם. פעם היו אימותינו הולכת עם נזמים. אבל היום זה סמל של "פריקיות" ואף שאיני יודע אם זה נכלל בגדר חוקות הגוים אני מסופק אם זה ראוי וטוב כיון שהוא משייך את האשה הלובשת אותו לחבורה מסוימת שהקפדה במצוות אינה הצד החזק שלה. ובענין זה אמרו חכמינו ז"ל אל תפרוש מן הציבור - אל להיה יושב בין עומדים ולא עומד בין יושבים.

עוד יש לדעת כי נזם משדר לסביבה קלילות ואולי יותר מזה, הצופים באשה זו עלולים להבין בה כונות שלא עלו על ראשה כלל וכלל. וגם זה לא כל כך נעים.

בקיצור גם אם אין איסור מפורש - אני מאוד לא ממליץ.