נזם ופירסינג בלשון

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/07/02 03:53 כז בתמוז התשסב

שאלה

רציתי לדעת אם כיום יש בעיה לעשות נזם באף כי אני יודעת שאולי בעבר היה בזה בעיה של משיכת תשומת לב,אבל כיום יש נזם ללא מעט בנות..מה גם שלאימהות היה בעבר נזם....

והאם מותר לעשות פירסינג בלשון?

תשובה

ב"ה

שלומות!

אכן, חשוב להיות כמו האמהות. חשוב לנהוג כמוהן.
הן התחתנו בגיל 10 - 13
הן נהגו לשהות בבתיהן ולקיים כל כבודה בת מלך פנימה
הן לא עצרו לרגע מעבודת ה' ועשיית חסד למען הזולת.
אם רוצים לחקות את האמהות, לא מתחילים מהנזם.

ובכלל, העובדה שיש רבים שהולכים כך, העובדה שזה לא מושך תשומת לבאינה מעלה ואינה מורידה. היא יוצרת אתגר חשוב של עמידת האדם מול עצמו.
למה הוא רוצה להוביל את עצמו? איך הוא רוצה להראות בעיני עצמו.
אני לא בטוח שמוקד הבחינה הוא כפי שאת מציעה. הכל צריך להבחן מתוך עומק הנפש - פנימה.

בברכה,

שי