נזם באף

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/08/02 13:09 כא באלול התשסב

שאלה

קודם כל רציתי מאוד להודות לך הרב שי פירון על השאלות שלי שאתה תמיד עונה לי עליהם ועוזר לי.

דבר שני רציתי לשאול האם מותר לעשות נזם באף או שיש בזה חוסר צניעות??

תודה מראש

תשובה

ב"V

שלום לך,

אני מודה שקשה לי לענות על שאלות מעין אלה. לא כי התשובה לא ברורה לי.
כשאני קורא כל שאלה ושאלה אני עושה מאמץ עילאי להכנס לנעליו של השואל. להבין את הרקע, את המקום שממנו נובעת המצוקה, השאלה או הבעיה.

אולי אני מיושן, לא מספיק מבין, אולי אני אטום, אולי אני מיושן.
אבל, האמיני לי, ניסיתי וניסיתי, ולא הבנתי מאין נובע הצורך, הרצון, לעשות נזם באף.
למה?
מה הסיבה?

זה יפה?!
מה זה מסמל?
לאן ולמי רוצים להדמות?
מי המודל לחיקוי?

בקיצור -

לי ברור שאין שום מקום לעשות נזם באף מבלי שום קשר לשאלה ההלכתית. יש "דרך ארץ", מוסכמות חברתיות פשוטות, שקודמת לתורה.

בברכה,

שי