נוער מולדת מעורב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/04/02 07:52 ג באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב.

אני חבר בתנועת הנוער של מפלגת מולדת שעושה המון למען א"י אך אני חש בבעתיות שהיא תנועה מעורבת (בנים-בנות וחילוניים-דתיים) ואחת הסיבות שפרשתי מבני- עקיבא היא שהתנועה מעורבת. לנוער מולדת הצטרפתי כיוון שחשבתי שהמטרה מקדשת את האמצעים אך המצפון של הדת מעיק עלי ולכן הנני מתלבט האם לעזוב את התנועה למרות הדברים החשובים שהיא עושה.

אשמח לקבל תשובה מהרב,

בתודה רבה וברגשי כבוד,

תשובה

בס"ד

אם זה מעורב בנים בנות - לעזוב.
מעורב דתיים חילונים - להמשיך. אבל לא מאמין שיש מעורב דתיים חילונים בלי מעורב בנים בנות - ולכן זה תיאורטי - וצריך לפרוש.
המטרה לא מקדשת את האמצעים.