נוסעים לפני ט' באב - מה עם הכביסה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/07/03 03:44 א באב התשסג

שאלה

אתמול (לפני רח אב) כיבסתי את כל הבגדים שיש לי בבית, אך אנחנו נוסעים לחופשה בת שבוע ימים.

הנסיעה מתוכננת ליום ח' באב. הבעיה שלי היא שעד אז כנראה כל הבגדים יספיקו להתלכלך... (ויש לי גם תינוק!), האם מותר לי לכבס את הבגדים לפני הנסיעה עמ"נ ללבוש אותם לאחר ט' באב??

תודה על ההתייחסות..

תשובה

בס"ד

עיקר האיסור מדין הגמרא הוא רק בשבוע שחל בו תשעה באב, וכן נהגו הספרדים.
האשכנזים נהגו חומרא לאסור כיבוס מר"ח אב.

איסור כיבוס הוא גם על בגד שלא מתכוונים ללבוש אותו.

חיתולים ובגדים המתלכלכים יחד עמהם - מותר לכבס בצנעה גם בשבוע שחל בו תשעה באב.
על שאר בגדי תינוק יש מחלוקת - ובמקרה שאת מתארת בשאלה אפשר להקל בבגדי תינוק כדעת המקילים אם לא לובשים לפני תשעה באב.

שאר בגדים - אסור.

טיול נעים.