נוסחי תפילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/03/02 16:59 כה באדר התשסב

שאלה

שלום וברכה.

אני מבקש לדעת האם בהיותי בבית כנסת בו מתפללים בנוסח שונה ממנהג אבותי אני צריך להתפלל לפי מנהג אבותי או לפי הנוסח בו מתפללים בבית הכנסת.

תשובה

ב"ה

שלומות!

אם אינך מתפלל בבית הכנסת באופן קבוע או לחילופין אינך יודע אם זהו המקום בו אתה עומד לקבוע את מקומך, אין ספק שעליך להתפלל על פי מנהג אבות.

אבל, אם קבעת את מקומך במקום, והתפילה בו שונה ממנהג אבותיך, כיוון שרבו הדעות בענין זה, אף שרוב הפוסקים אומרים שיש להמשיך במנהג אביך, מ"מ כיון שיש כאן השלכות רבות, כולל חינוכיות ביחס לילדים שלך, כדאי לשאול את הרב המקומי.

בברכה,

שי