נומרולוגיה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/05/02 08:27 ד בסיון התשסב

שאלה

האם יש אמת בתורת הנומרולוגיה?

(הערך המספרי של האותיות)

תודה רבה

תשובה

בס"ד

בחז"ל מובאים כמה וכמה פעמים חשבונות ופירושים המבוססים על הערך החשבוני של המילים.

למשל ברש"י על דברים פרק ד

על הפסוק כה

כי תוליד בנים ובני בנים ונושנתם בארץ והשחתם ועשיתם פסל תמונת כל ועשיתם הרע בעיני יהוה אלהיך להכעיסו: העידתי בכם היום את השמים ואת הארץ כי אבד תאבדון מהר מעל הארץ אשר אתם עברים את הירדן שמה לרשתה לא תאריכן ימים עליה כי השמד תשמדון:

פירש רשי שם:

"ונושנתם" - רמז להם שיגלו ממנה לסוף ח' מאות ונ"ב שנה כמנין "ונושנתם" והוא הקדים והגלם לסוף שמונה מאות וחמשים והקדים ב' שנים ל"ונושנתם" כדי שלא יתקיים בהם "כי אבד תאבדון" וזהו שנאמר "וישקוד ה' על הרעה ויביאה עלינו כי צדיק ה' אלהינו" צדקה עשה עמנו שמהר להביאה ב' שנים לפני זמנה"