נגיעה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 16/08/02 13:50 ח באלול התשסב

שאלה

הרבה פעמים נוצר מצב שאדם חילוני או דתי אך לא שומר נגיעה פונה אלי ולפני יותר מ-3 אנשים מציע את ידו ללחיצה.

הרבה אמרו לי שישנה הלכה שכאשר אדם בא ומציע את ידו אסור לבייש אותו הייתי רוצה לדעת אם ההלכה היא כזאת?

וכאשר אני נמצאת בחברה של אנשים לא דתיים כ"כ האם ההלכה חלה גם במצב זה או רק כאשר אתה בסביבה של אנשים מכובדים שומרי מצוות.

אשמח אם תענה על שאלתי.

בתודה מראש.

אביה.

תשובה

שלום וברכה!
אסור לנגוע ולכן אל תתני יד לאף אחד ואם הוא אדם שלא יודע את ההלכה תסבירי לו בצורה יפה אבל החלטית שזה אסור בסופו של דבר את תשמרי אל צניעותך ואף אחד לא יעלב (במיוחד היום שהאידואולוגיה החילונית היא שכל אחד עושה מה שנוח לו)
בברכה
צבי קוסטינר