נגיעה

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/12/01 05:20 יג בטבת התשסב

שאלה

שלום,

אני חניכה פעילה בבני עקיבא שבט עמיצור במרכז הארץ, ואני לא שומרת נגיעה. תקופה מסוימת כן שמרתי, אבל ויתרתי כי היה לי קשה. זה לא שאני חושבת שזה שטויות ולא צריך לשמור, להפך אני דוקא כן חושבת שצריך לשמור. לי אישית אין חבר או רצון לגעת אבל בכלליות קשה לי לשמור על עצמי לא להיתקל וכו'. הייתי רוצה לשמור והייתי רוצה גם לדעת אם בטעות להתקל במישהו או משהו כזה זה אסור כי אם לא אני אשמור נגיעה

תודה

יעל

תשובה

ב"ה,

יעל,

ה' עימך!

1. כדאי שתתמודדי עם האמור בהלכה מבלי להתנות תנאים: "אם...אז...". ב"ה - תורתנו תורה שלמה ואין היא מצווה עלינו מה שלא נוכל לעמוד בו!

2. אין איסור בנגיעה המתבצעת ללא כוונה. אין איסור בנגיעה שהיא תוצאה של חוסר תשומת לב.

3. יש בך כוחות להקפיד על ההלכה בכלל, וגם על הלכה זו!

בהצלחה,

שי