נגיעה מפאת לימוד

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/02/02 12:33 כ בשבט התשסב

שאלה

הרב שי פירון שלום רב,

התחלתי ללמוד גיטרה אצל מורה פרטי- אדם מבוגר.

ראוי לציין שאני מכירה אותו מזה זמן רב והוא מלמד רבים משכונתי ואני סומכת עליו.

השיעור הראשון התנהל השבוע, וכדי ללמד אותי היכן המייתרים הוא היה צריך לנגוע באצבעותי כדי לכווני. האם זה מותר? (אין צורך להסביר לי את הנימוקים לנגיעה מכיוון שאני יודעת אותם)

תשובה

נורית,

ברכץ ה' עלייך!

אינני חושב שיש להתיר באופן גורף נגיעה לצורך לימוד גיטארה. ניתן להסביר על ידי ציור היכן למקם את האצבעות וכד'.
אינני חושב שיש לדון בשאלה זו רק מן ההיבט ההלכתי אלא גם מן הצדדים המוסריים. מדוע שנקל בדברים שאסורים עקרונית שלא לצורך פיקוח נפש או משהוא אחר. אני בטוח שניתן ללמוד גיטארה גם בלי נגיעה מסוג זה.
זה לא משנה מי האיש וכמה את מכירה אותו. להיפך, מידת ההיכרות עלולה להכשיל בשל העובדה שהאדם מורה היתר לעצמו.

בברכה,

שי