נגיעה בנער בן תשע

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/08/05 19:40 כ באב התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב!!

אחיין של חברה שלי יהיה בע"ה בעוד חודש בן 9 והיא בקשה ממני לשאול אם מאז אסור לה לגעת בו יותר?

זה נשמע לה מוזר כי הוא אחיין שלה וכו' וזה לא מסתדר לה.

אז השאלה היא אם זה באמת מגיל 9 ואם כן אז האם זה מוחלט או שאפשר להקל אולי עד גיל מצוות?

תודה רבה !!

תשובה

בס"ד

נערים מפתחים יצרים בגיל תשע. למרות שזה לא בדיוק ביום היותם בני תשע. אבל זה הגיל שבו הם מפתחים יצרים.
המחשבות שלה הם לא המחשבות של הנער הזה. היא חושבת על מגע של קירבה משפחתית אבל הנער עלול לחשוב מחשבות מיניות. אפילו אם לא בכל מגע או חיבוק. זה עלול להיות בחלק מהם. אפילו אם לא באותו רגע. זה עלול להתפתח במחשבות אחר כך.

אם היא מבינה שיש מצוה של "ואהבת לרעך כמוך" היא חייבת לחשוב לא רק על הרגשות שלה, גם על הרגשות שלו. אם הוא יפתח מחשבות מיניות כמוסות אליה - זה סתם יפריע לו בחיים. למה לעשות לו את זה?

"ואהבת לרעך כמוך"