נגיעה בחניכים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 02/06/02 15:46 כב בסיון התשסב

שאלה

אני מדריכה בתנועת-הנוער "עזרא" ואני מדריכה של בנים כיתה ג'.

השאלה היא אם אני יכולה לגעת בהם מאחר שהם לא עברו את גיל 13 ואני כן.

תשובה

מכיון שאסור לבנים להסתכל על בנות (רמב"ם פכ"א מהלכות איסורי ביאה ה"ב) ורק "ראיה בעלמא לפי תומו" מותרת (שו"ע או"ח סימן עה, משנה ברורה שם סק"ז), אסור לבת להדריך בנים מעל גיל בר מצוה.
אומנם מגיל תשע שהוא גיל חינוך לענין זה, אם אין פתרון אחר ויגרם נזק כתוצאה מביטול הפעילות, יש להתיר רק ע"י הוראה מפורשת של פוסק הלכה, המכיר את המציאות המיוחדת בסניף, וגם אז אין למדריכה לגעת בבנים, אם לא מחמת פציעה וכדומה. ואולי כדאי לרכוש ספר "חסד נעורייך" להרה"ג שלמה אבינר שליט"א, שבו מתומצתות התשובות הנוגעות להדרכה בסניפים.