נגיעה בזקן לצורך רפואה

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/06/02 07:58 ו בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

אני מתנדבת בבית אבות כל יום חמישי,

ויש שם סבא אחד שאני עוזרת לו ה-מ-ו-ן

הוא היה בשואה ונתנו לו מכות רצח בידיים, הוא לא יכול להזיז אותם...

אמרתי לו שאם רוצים יכולים והתחלתי לעסות לו ת'ידיים, ולאט לאט אני עוזרת לו,(לא מרגיש את הידיים)וכל פעם אחרי שאני מעסה לו הוא אומר שתודה רבה רבה כי הוא מתחיל להרגיש אותם...

הרופאים אמרו שאם הוא יתחיל להזיז ידיים זה רק בזכותי... שאלתי חברה שלי אם היא חושבת שמותר לי לגעת בו, והיא שאלה אם אני נהנת מזה, ואני לא נהנת מזה אני נהנת אחרי זה שהוא שמח(אני אוהבת אנשים עם חיוך על הפנים) האם מותר לי לגעת בו?

ועוד דבר...

כל שבוע כשאני מגיעה לשם אני נוסעת באוטובוס, הכסף שאני משלמת לנהג(עבור הנסיעה) הוא נקרא צדקה?

תודה רבה רבה רבה מראש...

ויום טוב.

תשובה

ב"ה

שלומות,

א. בעיקר לאור העובדה שהרופאים רואים אפקט רפואי הרי שמותר לך ללא כל פקפוק לעשות זאת.

ב. הכסף שמשמש אותך לנסיעה מהווה כסף של צדקה.

התרשמתי מאוד משאלתך.

בברכה,,
שי