נגיעה בבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/01/02 04:49 י בשבט התשסב

שאלה

אני ילד בן 14 וחצי אני הורגלתי עד עכשיו לנגוע בבנות כלומר רואה ידידות שלי לוחץ להן יד או משהו כזה מה אתה הרב מציע לי לעשות בשביל שאני יפסיק לגעת בבנות אני מחפש כבר הרבה זמן תשובה הגיונית בתודה:

תשובה

בס"ד

עד גיל בר מצווה אנחנו עדיין בגיל ילדות - לא מספיק מפותחים.
אולי לא שמת לב למה שנגיעה בבנות עושה לך.
האמת היא שכבר מגיל תשע העסק הזה הוא בעיתי. כי כבר אז מתעוררים בגבר הכוחות המיוחדים שלו כאיש ומאז צריך להזהר עוד יותר. אבל מה שהיה - היה. אתה צריך מעכשיו להזהר יותר.

דע לך: בן שונה מבת וגם שווה אליה.

אתן לך משל אמיתי להבין את הבעיה בנגיעה בבנות.
למה הדבר דומה?
למצבר שיש לו שני קטבים:
- כשמייצרים את המצבר ועדין הוא לא מלא - אין שום חשש אם גורמים "מגע" בין שני הקטבים. לא יקרה כלום.

- כשממלאים את המצבר מתחילה הבעיה. אם אתה רוצה להשתמש בצבר להניע מכונית או להאיר או להפעיל מכונה וכד' אתה צריך לדעת לא ליצור מגע בין שני הקטבים. אע"פ ששני הקטבים שייכים למצבר אחד!!

אם יווצר בניהם מגע - הם יחלשו ויתפרקו לאט לאט, במגע חזק יכול להווצר "קצר" והמצבר יהרס.

אם תיצור בניהם "מגע" בצורה חכמה למשל דרך "מנורה" - תרויח אור. דרך "מתנע" - האוטו יניע. דרך "מנוע חשמלי" - המנוע יפעל ויסחב אותך לאן שתרצה.

חיבור שני הקטבים המלאים בדרך נכונה מביא "ברכה".

חיבור בדרך לא נכונה - מביא "קצר".

כל ה"בעיה" הזאת מתחילה רק כאשר המצבר "מתמלא". אצלך בגילך המצבר מתחיל להתמלאות ואולי הוא כבר מלא. עד עכשיו התרגלת לנגוע בבנות כי לא שמת לב לנזק שזה גורם, התרגלת לזה בעת שהמצבר היה ריק כמעט עכשיו הוא "מלא".

עכשיו השתנית!!
אל תפרוק את המצבר שלך!!
אל תגרום לו נזק!
אל תחליש את כוחותיך!!

הם הרבה הרבה יותר חזקים מכל מצבר של מכונית. הם המצבר שצריך להניע אותך כל החיים. שים לב לא פרוק את המצבר שלך על סתם "מגעים". נצל אותם בדרך נכונה - בקדושה!!
כשמנצלים אותם נכון הם חוזרים ומתמלאים מחדש כל שבת ושבת, ושומרים על רעננות וחיוניות לאורך ימים ושנים.

כך נאמר במזמור שיר ליום השבת: "עוד ינובון בשיבה דשנים ורעננים יהיו"

הלואי עליך!!