נגיעה באחיות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/06/02 14:18 ו בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב

הייתי רוצה לשאול את הרב

1- האם מותר לאדם שעבר את גיל בר מצווה לגעת באחותו שעברה את גיל בת מצווה.

2- האם מותר לאדם לגעת באחותו הנשואה ביימי נדתה ושלא בימי נדתה.

ואם הרב יוכל לתת לי תימצות של הלכות נגיעה באחותו בתודה רבה .!

תשובה

בס"ד

כבר הבאנו בעבר באתר הזה כמה וכמה מקורות על נגיעה באחיות ומצא אותם בחיפוש פשוט במילה "נגיעה".

בכל מקרה התשובה לשתי השאלות הראשונות היא - אסור.

כל שאלתך לגבי נגיעה באחותך הגדולה הנשואה אינה קשורה כלל לימי נדה. כל המציאות של נדה או טהורה קשורה לבעלה בלבד. לא לשום אדם אחר. כך שאינך אמור כלל לדעת מתי היא נדה ומתי לא.

ראה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7864

ועוד הרמב"ם קורא לעושים כן שוטים. למה לך?