נגיעה באחיות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 22/04/02 15:41 י באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

רציתי לדעת האם מותר לי לגעת באחיותי בגילאים 24 ו-26

כשהגדולה נשואה?

תשובה

ב"ה כ"א אייר תשס"ב

לישראל שלום!

המחבר בשולחן ערוך אבן העזר סימן כ"א סעיף ז' פוסק: "המחבק או המנשק אחת מהעריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהם כגון אחותו הגדולה ואחות אביו וכיוצא בהם אף על פי שאין לו שום הנאה כלל הרי זה מגונה ביותר ודבר איסור הוא ומעשה כשפים שאין קריבים לערוה כלל בין גדולה בין קטנה חוץ מהאב לבתו והאם לבנה".
הב"ח סובר שהאיסור קיים רק כשלבו נוקפו זאת אומרת כשמרגיש הנאה בקרבה זו אבל בספר "בתי כהונה" חולק עליו ואומר שאפילו שאין לבו נוקפו הדבר אסור אלא שאין זה איסור דאורייתא וגם לא דרבנן אלא דרך אזהרה בלבד.
אבל כל זה לגבי חבוק או נשוק שהם פעולות של חיבה, אבל אם מדובר בנגיעה שאינה ליטוף של חיבה הדבר מותר, אבל נגיעה של חיבה אסורה כפי שפסק המחבר לגבי חיבוק ונישוק.
בברכת התורה
בניהו ברונר

צפת