נגיעה באחות שעברה גיל 12

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/04/02 18:57 יז באייר התשסב

שאלה

בס"ד

האם מותר או אסור ואם אסור אז למה

תשובה

בס"ד

אסור.
אע"פ שאין יצר הרע שולט באחים כל כך, אם מגרים אותו יותר מידי - הוא מתעורר.

לכן צריך צניעות גם בתוך המשפחה בלבוש ובסגירת חדרים בעת הלבוש, וגם בנושא הנגיעה.

ולצערנו הגדול שומעים יותר ויותר על מקרים של "גילוי עריות" בתוך המשפחה בגלל החופש שניתן בענין זה ובגלל הזילזול בנושאי הצניעות. ויותר ממה שמפורסם יש בפועל. לכן צריך יותר ויותר זהירות בענינים אלו. ומסופר בגמרא על חכם אחד שאמר שימרו עלי בנושא זה.
תמהו תלמידיו עליו. אמר להם אין שום ביטוח לשום אדם ולכן צריך זהירות.

כוונתו היתה ללמד להם שלא לומר "לי,,, זה לא יקרה!!

אם תזהר - לא יקרה.