נבואות ישעיהו

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 07/04/02 18:55 כה בניסן התשסב

שאלה

מדוע בספר ישעיהו הסיפורים בפרקים אינם רציפים?

כלומר אתה מצפה כי פרק ב' יהיה המשך של

א' וג' המשך של ב'.. .

אבל ישעיהו שונה . לא? מדוע?

ומיהו הנביא שמדובר עליו בפרק כב??

האם זה ישעיהו עצמו?

תודה

תשובה

ב"ה ב' אייר תשס"ב

שלום רב!

הנבואות בספרי הנביאים לעיתים עוברות מנושא לנושא , יש להעמיק ולנסות למצוא את הקשר הרעיוני.
בתורה יש מחלוקת בין הפרשנים האם הדברים נכתבו בספר כרונולוגי ויש מוקדם ומאוחר בתורה או לא, מחלוקת בין רש"י לרמב"ן במספר מקומות. גם בספרי הנביאים הראשונים שבדרך כלל מסודרים בסדר כורנולוגי קיימים פרקים יוצאים מן הכלל. בספרי הנביאים האחרונים כיוון שעיקר הנבואות הן בעלי תכניים מוסריים כל נבואה היא בדרך כלל יחידה עצמאית.

בפרק כ"ב מדובר על ישעיהו עצמו, שהקב"ה שולח אותו להנבא על שבנא אשר על הבית.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת